Μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πάφου ενημέρωσαν την περιοχή Δασούδι για το το πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση»!

Στο πλαίσιο των δράσεων για το πρόγραμμα «Τηγανοκίνηση», μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», προχώρησαν σε ενημέρωση της περιοχής Δασούδι που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, για το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι μαθητές με ενημερωτικό υλικό που οι ίδιοι έφτιαξαν και φιλοτέχνησαν, ενημέρωσαν δημότες της περιοχής για τα οφέλη της συλλογής τηγανελαίων και κατάφεραν να πείσουν τις επιχειρήσεις, για τη σημασία της δράσης αυτής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με εστιάτορες και άλλους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι με χαρά δέχτηκαν να μπει το βαρέλι της Τηγανοκίνησης στο χώρο της επιχείρησής τους.

"Καλημέρα σας είμαστε παιδιά απο το 10ο Δημοτικό Πάφου και θα θέλαμε αν έχετε χρόνο να πούμε μερικά πράγματα για το πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι η συλλογή των τηγανέλαιων αφορά το σύνολο της κοινότητας και κοινωνίας που ζούμε και έτσι η συμμετοχή του συνόλου των δημοτών είναι πάρα πολύ σημαντική.
Ζητάμε λοιπόν απο σας να μας δίνεται τα τηγανέλαια σας και εμείς με την σειρά μας θα τα παραδίδουμε στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΑΚΤΗ για ανακύκλωση.
Το καθαρό κέρδος από τις πωλήσεις των τηγανέλαιων θα γυρίζει στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας"

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 5 βαρελια σε επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με το σχολείο τους μέσα σε...3 ώρες!!!
1.Homemade pastries and sweets.
2.La maison (σπιτικά φαγητά)
3.Donuts House
4.Onisiforos Restaurant (take away).
5.Ακρόπολη ταβέρνα

 

Καμμία επιχείρηση δεν αρνήθηκε!!!

 

 

Κοινωνίες των πολιτών εν δράσει!!!